Tillverkad i Åre

Nöjd kund garanti

Lär dig ta kontrollen över din artros med rätt egenvård

Lär dig ta kontrollen över din artros med rätt egenvård

För personer med artros kan smärta och stelhet i leder bli en del av vardagen. Tyvärr finns det inget botemedel mot denna kroniska sjukdom som så många människor lider av. Däremot finns det naturliga sätt att lindra symptomen av artros och andra reumatiska sjukdomar. Med rätt kunskap och verktyg för kan du se till att din artros inte kommer i vägen för att njuta av ditt liv till fullo. En av de mest effektiva behandlingarna är kyl- och värmebehandling. Med en Ergostone kan du smidigt och enkelt göra detta hemma själv, utan hjälp från vare sig anhörig eller läkare.  

Beställ din Ergostone här

Kyla kan hjälpa till att minska svullnad, inflammation och smärta. Du kan kyla en Ergostone i frys eller kylskåp. När den är kall är den fortfarande mjuk och formbar så att du kan linda den runt en led och använda den som kall kompress. Kylan ger ofta en snabb smärtstillande effekt. Tänk på att applicera kyla på det drabbade området för länge, 10 till 15 minuter åt gången är att rekommendera. Men vid behov kan du upprepa behandlingen flera gånger om dagen.  

Värmebehandling fungerar på ett annat sätt, eftersom den främjar blodflödet och får spända muskler att slappna och därmed minska stelhet. Värm din Ergostone i mikrovågsugn i cirka 3 minuter eller i vanlig ugn. När den fått önskad temperatur kan du lägga en mot eller runt den kroppsdel som du känner dig stel i. Du kan med fördel även använda Ergostone som sängvärme för att hålla din kropp varm och skön medan du sover. 

Genom att lära dig att själv motverka din smärta och stelhet med rätt kombination av kyla och värme, så kan det bli lättare att leva ett mer aktivt liv. Fysisk aktivitet är trots allt det absolut bästa du kan göra om du har artros!  

← Äldre inlägg Nyare inlägg →